ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
800 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
800 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
En Kullanışlı Şal Kumaşları Hangileridir?

En Kullanışlı Şal Kumaşları Hangileridir?

Etkileyici kombinlerin mihenk taşı haline gelen şallar, kuşkusuz ki bu dönemin en popüler aksesuarları arasındadır. Her zevke ve yaş grubuna uyum sağlayabilecek renk ve çizgilere sahip şal çeşitleri, eşarp tercih etmeyen hanımların ilk tercihi. Ancak şal türlerinin bu kadar geniş bir skalada sunulması, sonu gelmeyen kararsız seçimlere neden olabiliyor. Mooncorn olarak kararsız hanımlara harika bir rehber hazırladık. Öyle ki bu rehberle birlikte, “Hangi mevsimde hangi şal daha kullanışlı?” ya da “Kombinlere göre en uygun şal kumaşları ve şal çeşitleri nasıl seçilir?” gibi sorulara cevap bulabileceksiniz. Hazırsanız, bugünkü kombininiz için en uygun şal modelini birlikte seçelim!

Bambu Şal Kumaşı

Modern bir görünüm sağlamanın yolu, modern tasarımlar kullanmaktan geçiyor. Bambu şallar, bu noktada aradığınızı bulmanıza yardımcı olacak şal kumaşları içindedir. Dokusu, deseni ve kullanım kolaylığıyla her kombin tipine kolay uyum sağlayabilecek niteliktedir. Bambu şal kumaşları ve şal çeşitleri pek çok avantajlı özelliğe de sahiptir:

  • İnce yapısına rağmen dayanıklıdır.
  • Antibakteriyeldir.
  • İçeriğindeki kun maddesi sayesinde alerjiye sebep olmaz.
  • Diğer hazır şal kumaşlarına göre rengi daha iyi gösterir.

Özellikle yaz mevsiminde tercih edebileceğiniz bambu şal türleri, kullanım kolaylığıyla birlikte dikkat çeken modeller arasındadır.

Bürümcük Şal Kumaşı

Elegant kombinleri taçlandıran bürümcük şal eşarp kumaşları hem gençlerin hem de genç görünmek isteyen hanımların favorisi konumundadır. Bürümcük şal modelini tercih edilebilir kılan özelliklerin başında şunlar gelir:

  • Yumuşak bir dokuya sahiptir.
  • Hafifliği ile özellikle yaz mevsimleri için idealdir.
  • Kolay şekil almaktadır, bu nedenle oldukça kullanışlıdır.

Mevsimlik kullanıma uygun olarak tasarlanan bürümcük kumaşlı şallar; ipek ya da şile bezinden üretilir. Yapısı gereği hanımlara rahatlık sağlayan bürümcük kumaşlı şallar, kullanım talimatlarına uyulduğu takdirde uzun yıllar kullanılabilir.

İpek Şal Kumaşı

Şal kumaş isimleri hakkında bilgi sahibi değilseniz bile, en azından bir kere olsun ipek kumaş denemişsinizdir. Kadın giyimde özellikle bluz ve elbise gibi kıyafet tiplerinde sıklıkla tercih edilen ipek kumaş, şal tasarımlarında da göz doldurmaktadır.

Özel günlerde ön plana çıkmak isteyen hanımların öncelikli seçimi haline gelen ipek şal kumaşları, şu özelliklere sahiptir:

  • İpek böceğinden üretilen ipek şal kumaşları sağlık açısından uygundur. Kanserojen madde içermez.
  • Şık yapısı nedeniyle her ne kadar özel günlerde ağırlıklı olarak tercih edilse de nefes alan bir kumaş olduğu için terletmez.
  • Esnek ve kaygan yapısıyla kolay kırışmaz.

İpeksi bir dokunun, şık bir kombinle bütünleşmesini isteyenler için ipek kumaşlı şallar eşsiz bir tercihtir.

Penye Şal Kumaşı

Günlük kıyafet kombinlerinin vazgeçilmez bileşeni haline gelen penye şal modelleri; klasik, spor, bohem gibi pek çok stile hitap edebilen niteliktedir. Stil konusunda geniş bir kullanım aralığına sahiptir, ancak bu durum mevsimsel kullanım için geçerli değildir. Öyle ki, hammaddesi pamuk olan penye kumaş, nefes alabilen bir yapıya sahiptir. Terletmediği için yaz mevsimlerinde de rahatlıkla kullanılabilir. Ancak kış mevsimi için kullanıma uygun olmadığını belirtmekte fayda var.

Pamuklu Şal Kumaşı

Hafif bir yapıya sahip olan pamuklu şal kumaşları, bu özellikleri nedeniyle yaz ve ilkbahar mevsimlerinde kullanıma uygundur. Teri absorbe etme özelliği, kullanım kolaylığını beraberinde getirir. Fakat hassas bir kumaş olduğu için yıkarken ve ütülerken dikkat edilmesi, uzun kullanım arzu edenler için önemlidir.

Sade giyim tarzından hoşlanan hanımların kombinlerine zarafet katacak bir yapıya sahiptir. Geniş renk skalasıyla bluz-pantolon, elbise ya da gömlek-etek gibi kombinasyonlara rahatlıkla uyum sağlar.

Keten Şal Kumaşı

En trend şal isimleri arasında bulunan keten tipli şal kumaşları, şıklığından vazgeçmeyen ancak konforundan da ödün vermeyen hanımlar için tasarlandı. Doğal elyaf yapısıyla dört mevsim sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Bu ek olarak:

  • Diğer şal kumaşlarına kıyasla daha dayanıklıdır, nitekim esnek olmayan tok bir duruşa sahiptir.
  • Kıyafetlerin tüylerini toplamaz ve leke tutmaz. Bu yönüyle günlük kullanıma hitap eder.
  • Uzun süre güneşe maruz kalsa dahi, solmamaktadır.

Keten şal kumaşın tek dezavantajı, çabuk kırışıyor olmasıdır. Bu yüzden her kullanım öncesinde ütülemek gerekebilir. Apar topar yapılan kombinler için zamansal anlamda sorun yaratabilir. Keten kumaşlı şalları tercih ederken, bu kriteri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Sıkça Sorulan Sorular

1- Yaz için hangi şal takılır?

Yaz kombinleri için ağırlıklı olarak pamuktan yapılan şal türleri tercih edilebilir. Keten, penye gibi pamuk içerikli şallar kullanılabilir. Bunun yanı sıra keten, ipek ve bambu da yaz aylarına kullanıma uygundur.

2- Hangi şal kumaşları düzgün durur?