ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
800 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
800 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
En Çok Tercih Edilen Yazlık Tesettür Elbiseler

En Çok Tercih Edilen Yazlık Tesettür Elbiseler

Yaz mevsimi parıldayan güneşi ile günlerimize neşe katsa da sıcak havalar tesettürlü kadınlar için günlük hayatı zorlaştırabilmektedir. Bundan dolayı yaz mevsimine uygun giysiler seçmek oldukça önemlidir. Yazlık tesettür elbise modelleri, terletmeyen yapıları ve güneş ışınlarını yansıtan canlı renkleri ile sıcak havalarda kurtarıcı görevi görür. Tek parça yapıları sayesinde kombin yapılmaları kolaylaşır. Peki, en çok tercih edilen yazlık tesettür elbiseler hangileridir?

Yazlık kullanıma uygun olan başlıca renkler beyaz, açık mavi, pudra pembesi, sarı ve lila olarak sıralanabilir. Bayan tesettür elbiselerde en sık kullanılan desenler ise çiçek, palmiye ve etnik desenlerdir.

Tesettür Yazlık Elbise Modelleri

Yaz ayı için tesettür elbise seçerken göz önünde bulundurulması gereken ilk hususlardan biri, elbisenin hangi kumaştan üretildiğidir. Tercih edilen kumaş hem yazlık kullanıma uygun olacak kadar ince hem de iç göstermeyecek ve vücut hatlarını belli etmeyecek kadar kalın olmalıdır. Bu tanıma uyan yazlık tesettür kumaşlar şu şekildedir:

  • Keten
  • Şile bezi
  • Penye
  • İpek

Keten ve şile bezi, vücudun hava almasını sağlayan ve ter kokusu oluşmasını engelleyen kumaşlar arasındadır. İpek doğal liflerden oluşan, yumuşak dokulu ve serin tutan bir kumaştır. Penye ve jarse kumaşlar, namaz elbisesi modellerinde de sıklıkla kullanılan, terlemeye yol açmayan malzemelerden üretilir. Genel olarak pamuk oranı yüksek olan kumaşların tümü, uygun renklerde tercih edildiği sürece, her yaz ayı için kullanılabilir.

Yazlık Tesettür Elbise Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Yazlık tesettür elbise seçiminde, vücut tipine uygun tercihler yapmak oldukça önemlidir. Özellikle tesettür yazlık elbise alırken, elbisenin vücuda yapışacak kadar dar olmamasına önem verilmelidir. Ayrıca modellerde vücut hatlarını ön plana çıkaran kesim ve kumaş çeşitleri tercih edilmemelidir. Doğru bir alışveriş için kadınlar kendi vücut tipini tanımalı ve elbise seçimlerini buna uygun olarak gerçekleştirmelidir. Başlıca vücut tipleri şöyle sıralanabilir:

  • Armut vücut tipi
  • Kum saati vücut tipi
  • Dikdörtgen vücut tipi
  • Elma vücut tipi
  • Oval vücut tipi

Bu vücut tiplerine en uygun tesettür elbise modelleri ve kombin önerilerini tüm detaylarıyla inceleyelim.

Armut Vücut Tipi

Dar omuzlar, küçük göğüsler ve ince bir bele sahip olmanın yanında, geniş yapılı kalçaları olan kadınlar, armut veya üçgen olarak adlandırılan vücut tipinin özelliklerini taşır. Armut vücut tipine sahip olan kadınlar, yazlık tesettür elbise seçerken ince bellerini gizlemeden, kalça bölgesinin göze çarpmasını engelleyen elbise modellerini tercih etmelidir. Bu görüntüyü sağlamak için A kesim elbiselerden yararlanılmalıdır. Kloş ve pilili eteklere sahip olan elbiseler de kalçaları kamufle ettiğinden armut vücut tipli kimseler için ideal birer alternatiftir.

Kum Saati Vücut Tipi

Kum saati vücut tipi, sahip olduğu dengeli görünüm sayesinde elbiseli kombinlerin yapılmasını kolaylaştırır. Biçimli hatlarıyla göze çarpan kum saati vücut tipine sahip kişiler, bel çizgilerini vurgulayan yazlık tesettür elbise modellerine yönelmelidir. A kesim, kemerli, balon kollu, belden bağlamalı ve kuşaklı elbiseler kum saati vücut tipine uygundur. Geniş kemerli ve pilili elbiseler, bu vücut tipine en çok yakışan tesettür elbise modelleri arasındadır.

Dikdörtgen Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut tipinde beden ölçüleri birbirine yakındır ve genelde vücut hatları belirgin değildir. Bel oyuntusu ve basen bölgesi baskın bir görünüme sahip değilse ve kalça boyutu bu ölçülerle eşit hizadaymış gibi görünüyorsa, dikdörtgen vücut tipine sahip olunduğu söylenebilir. Bu vücut tipi için ideal olan tesettür elbise modelleri bel kıvrımı varmış gibi bir görüntü oluşturmayı sağlayan, belden oturtmalı veya kalın kemerli elbiselerdir. Ayrıca düz kesime sahip olan elbiseler de dikdörtgen vücut tipi için sıklıkla tercih edilen modeller arasındadır.

Elma Vücut Tipi

Elma vücut tipinin en ayırt edici özelliği, karın bölgesi ve kalça ölçülerinin birbirine yakın olmasıdır. Ayrıca göğüs ve omuz ölçüleri diğer ölçülere kıyasla çok daha geniştir. Bu nedenle dikkatleri göğüs ve bel kısmından uzaklaştırmak gerekir. A kesim elbiseler ve bel hattı yüksek olan gömlek biçimindeki yazlık tesettür elbise modelleri rahatlıkla giyilebilir. Kalın kemerlerden ziyade ince kemer veya kuşaklar tercih edilmelidir. Dikine çizgili ve asimetrik kesimli elbiseler seçmek, elma vücut tipine sahip olan kadınların daha orantılı bir görünüm elde etmesine yardımcı olacaktır.

Oval Vücut Tipi

Oval vücut tipine sahip olan kişilerin bel kısmı, göğüs ve kalça kısımlarından daha geniş bir ölçüdedir. Bu kişilerin göğüsleri ve göğüs kafesleri de oldukça geniştir. Bundan ötürü üzerlerine yapışan kıyafetlerden uzak durmaları, anvelop, A ve düz kesimli tesettür yazlık elbise çeşitlerini seçmeleri gerekir. Ayrıca göğsün hemen altından açılmaya başlayarak, karın kısmını gizlemekte oldukça başarılı olan robalı tesettür elbise modelleri oldukça uygun bir tercihtir.

Tesettür Yazlık Elbise Modelleri ile 2022 Yaz Modası

Bu yıl yazlık tesettür elbiselerde krem, yağ yeşili, turuncu ve mavi renkler ön plandadır. 2022 yılının en trend yazlık tesettür elbise modelleri hakkında detaylı almak için web sitemizi ziyaret edebilir, hayalinizdeki bayan tesettür elbiseyi uygun fiyat avantajıyla güvenle satın alabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1- Yazın hangi kumaş serin tutar?

Yaz mevsiminde serin kalmayı sağlayan kumaşlar keten, krep, ipek, poplin ve pamuk oranı yüksek olan kumaşlardır.

2- Yazlık elbise hangi kumaştan dikilir?