ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
800 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
ÇAĞRI MERKEZİ 0850 309 30 57
800 TL ÜZERİ KARGO ÜCRETSİZ
Terletmeyen Kumaşlar Hangileridir?

Terletmeyen Kumaşlar Hangileridir?

Kıyafetlerimizi oluşturan kumaşların birden fazla türü mevcut. Çoğu alışverişimizde bu türlere ve tarzımıza hitap etmesine özen gösteriyoruz. Mevsimsel olarak değişkenlik gösteren kıyafetlerimizde önceliğimiz her dönem farklılaşabiliyor. Yaz aylarının gelmesiyle kıyafetlerimizde aradığımız özellikler rahat olması ve serin tutması oluyor. Yazın terletmeyen kumaş seçenekleri, hava alabilen dokulara sahip kıyafet ve eşarplar da ilk tercihimiz haline geliyor. Yaz aylarında alışverişe çıkmadan önce de kafamızdaki sorulardan biri terletmeyen kumaşlar hangileridir? En az terleten kumaş hangisidir gibi araştırmalarımız çoğalıyor.

Terletmeyen kumaş modelleri, yapısı gereği günlük hayatımızda bizlere büyük kolaylık sağlıyor. Ter ile mücadelemizi yarı yarıya indiren hatta sonlandıran kumaş dokuları sayesinde özgürce hareket edebiliyoruz. Özellikle başörtülü kadınların yaz aylarında terletmeyen eşarp ve şal arayışları daha fazla olabiliyor. Peki yaz aylarında tercih edilmesi gereken terletmeyen kumaşlar hangileridir? Hep birlikte gözden geçirelim.

Terletmeyen Kumaş Çeşitleri

Yaz gelmesiyle birlikte bütün aile bireylerinin kıyafetlerinde değişim başladı. Dolaplarımızın düzeninin değiştiği şu günlerde görmek istediğimiz parçalar ise yazın terletmeyen kumaşlar kullanılarak hazırlanan kıyafetler ya da aksesuarlar. Erkekler için terletmeyen gömlekler, kadınlar için terletmeyen eşarp ve şallar, bebekler için terletmeyen kumaşlar elimizin ilk gittiği ürünler içinde yerlerini aldı.

Pamuklu Kumaşlar

“Hangi kumaş terletmez?” sorusuna herkesin vereceği cevap şüphesiz ki pamuklulardır. En az terleten kumaş kategorisinde birinciliği kimseye kaptırmayan pamuklular vegan olma özelliği ile de gönülleri fethetmektedir. Tekstil sektörünün olmazsa olmazı pamuklu kumaşlar yazın terletmeyen eşarplar haline gelerek büyük kolaylık sağlamaktadır. Üzerimize giyeceğimiz her kıyafete uygunluğu ve yapısının havalı olması özelliği ile her alanda kullanımı kaçınılmazdır.

Şile Kumaşlar

Şile bezi olarak da bilinen şile kumaşlar en az terleten kumaşlar arayışımızda sıkça karşımıza çıkanlardandır.  Çoğu zaman tatil beldelerinde kadınlar için uzun elbiseler ve bebekler için terletmeyen kumaş yapıları ile önlükten müsline kadar birçok çeşidi ile karşımıza çıkmaktadır.

Poplin Kumaş

Pamuklular kategorisine girse de kendi başına bir isim kazanmış olan poplin kumaş özellikle ev tekstilinde karşımıza çıkmaktadır. Sonrasında ise gömlek olarak sıkça karşımıza çıkan poplin kumaş türü yazın yakmayan özelliği ile terletmeyen kumaş arayışınızda değerlendirilebilir çeşitlerdendir.

Keten Kumaş

Keten şallar ve keten eşarplar kadınların en çok tercih ettiği modeldir. Hava alan yapısı ile saçta terleme ve başörtüde kaymayı engeller. Renkli olarak kullanıldığında yıkama esnasında boya atımı yapmaz ve yapısını bozmaz.  Mooncorn eşarp kategorisinde en çok satılanlar arasında yerini alan keten şallar günlük kullanım için harika alternatiflere birkaç örnektir.

Krep Kumaşlar

Kadınların en sevdiği kumaş çeşididir krep kumaşlar. Kolay ütülenebilir yapısı, terletmeyen türü ile gömlekler, eşarp ve şallarda en çok satanlar arasındadır. Pütürlü görünümü ile hoş bir görüntü sağlarken örme ve dokuma olarak raflardaki yerini alabilir. Kadınlar için kombin tamamlayıcı teri önleyen, kolay yıkanabilen yapılarıyla hayat kolaylaştırıcı parçalardan.

Tülbent Kumaşlar

Tülbent yapılarını bilirsiniz. Hafifliği, kolay şekil alması ve üstümüzde yok gibi durması ile büyük bir ferahlık sağlar. Tülbent yapıdaki kumaşlardan üretilen şallar ve eşarplar, yaz ayları için sahil kenarına uygun pareo ve mayo üstü elbiseler için nokta atışı bir kumaştır. Üzerimizdeki her eşyanın fazlalık hissettirdiği günlerde tülbent kumaşlardan üretilen her parça kurtarıcı olacaktır.

İpek Kumaş

Terletmeyen kumaşlar hangileridir sorusunun son cevabı ise tüm starlığı ile ipek oluyor. Kategorinin en pahalısı ve aynı zamanda en ömürlük kullanıma uygun olanı desek yanılmış olmayız. İpek kumaş pahalılığı, serin tutan yapısı ve şıklığı ile her parçada kendini gösteren bir yapıya sahip. Kozalardan özenle işlenen ve evlerimize gelen ipek şallar kadınlara benzersiz bir tarz katarken dikkatli kullanım özenini de beraberinde getiriyor.

Terletmeyen Kumaşta Ürünler Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Alışveriş yapmak çoğumuz için keyif veren bir aktivite hatta bazı zamanlarda zorunluluk. Paramızı harcadığımız ürünlerde ise performans olarak karşılığını görmek istiyoruz. Yaz mevsimine yaklaşırken dolabımızda yerlerini alacak terletmeyen kumaşlardan ürünler içinse birkaç ip ucumuz var:

  1. Ürünlerinizi Mooncorn gibi güvenilir internet sitelerinden temin etmeye özen gösterin. Yanlış ürün gönderimi halinde iptal ve iade seçeneği ile alışverişinizi destekleyen markaları tercih edin.
  2. Alacağınız ürünlerin etiketlerini mutlaka okuyun. Yanlış basılmış ürünleri tercih etmek istemezsiniz.
  3. Aynı kumaş türüne sahip ürünler arası kıyaslama yapın. Kumaşları tanımadığınız noktalarda benzer kategorileri bir araya getirerek ufak bir ipucu yakalayabilirsiniz.
  4. Bebekler için terletmeyen kumaş ürünlerini alırken ekstra özen gösterin ve naylonlu ürünlerden kaçının.

Terletmeyen eşarp, gömlek ve elbise gibi hangi ürünü tercih ediyorsanız olun terletmeyen kumaşları almaya özen gösterin. Şıklığı duruşu ve fiyatından ziyade bu ürünler başta cilt sağlığınız olmak üzere tüm vücut sağlığınızı olumlu yönde etkiler.

Şal kumaşları hakkında daha detaylı bilgi almak için "En İyi ve Kullanışlı Şal Kumaşları Hangileridir" adlı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1- Eşarp seçimlerinde terletmeyen kumaşlardan en çok hangisi tercih edilmektedir?

Mooncorn bünyesinde bulunan her eşarp özenli dokuları ile satışa sunulurken pamuklu eşarp modelleri yaz kış en çok tercih edilenlerdir.

2- Yazın hangi eşarp türünü tercih etmeliyiz?